3.5% Over Generations del 1

I denna utställningsserie, 3,5% Over Generations ställer vi ut en äldre och en yngre POC-konstnär tillsammans. Genom deras konstnärskap så visar vi på en bredd över ett generationsskifte inom samtidskonsten. I denna utställningsserie ger vi också konstnärerna en möjlighet att mötas i sina konstnärskap och låter dessa möten skapa någonting nytt.

I första utställningen visar vi samtidskonstnären Alejandro Montero Bravo och poeten/artisten Tecnicalitet.

Temat för denna utställning är maskulinitet. Vad innebär maskulinitet? Vad är maskulint och vilka tillskrivs det? Hur har uppfattningen och innebörden av det maskulina förändrats? I verken bryts det maskulina upp med det feminina.

Datum

05-11-2020 / 06-12-2020

Ons-Fre kl 12-18
Lör-Sön kl 12-16
Mån-Sön Stängt

Konstkurator

Sarah Tawiah Svärd

Tecnicalitet född 1983, är poet och artist

Är tvåfaldig Huddingemästare i Poetry Slam- SM, medaljör i Poetry Slam SM samt finalist i Ortens Bästa Poet. Han är just nu aktuell med albumet Bara Bars som släpptes i september 2020.

Hans poesi kännetecknas av ordlekar, bars och punchlines där hans samhällskritik och självreflektion slår hål på förutfattade meningar och inte lämnar någon oberörd. Bland annat så belyser hans texter rasism, mobbing och politik. Genom att blanda estradpoesin med musik så har hans Spoken-rap vuxit fram.

Utdrag ur texten i Vägval:
”Retorik som ökar motsättningar mellan grupper är inte motgiftet. Vi önskar att nya tider blir fria tider men vi blir fängslade av rädslor när vimatas av hat. Ingen konflikt har någonsin lösts genom upptrappning ochpolarisering, men det är vad vi ser i samtiden”

Alejandro Montero Bravo

Han är född 1989 och är samtidskonstnär. Har studerat konstförberedande vid Nyckelviksskolan och Gerlesborgsskolan. Han tog både sin bachelor och master på Konstfack. Har sedan dess medverkat i flertal utställningar nationellt och internationellt samt mottagit stipendium för sin konstnärliga utveckling.

I Alejandros serie Attires arbetar han med ifrågasättandet av det stereotypt maskulina. Genom att utgå från däck och fälgar som han utsmyckar och omformar med feminint kodade detaljer så visar hans skulpturer på en gränsöverskridande maskulinitet där de förlegade stereotyperna inte längre styr det maskulina.

Alejandros starka och mångbottnade skulpturer möter i denna utställning Tecnicalitets brutalt ärliga estradpoesi.

Genom att använda poesi som sitt utryck så blandas ett mjukt kodat uttryck med ett maskulint kodat uttal. Med sitt träffsäkra och uppriktiga uttal så träffar han åhöraren rakt in i hjärtat.

“On-going project that started in 2015. Reimagining car tires as something else than masculine, referencing how we perceive bodies and how we expect them to act according to the features they were born into.” – Alejandro Montero Bravo

Sponsrad av